Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.09.2007 04:29 - Драги сънародници,
Автор: stoni Категория: Политика   
Прочетен: 1698 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 25.10.2007 18:11


Драги сънародници, image
На 9 септември 2007г. от 11ч. пред Паметника на жертвите на комунизма във Вашингтон ще се състои поклонение-помен-панихида в памет на всички българи, избити и репресирани след една от най-черните дати в новата българска история – 9. 9. 1944г. На поклонението ще присъствува и ще произнесе слово д-р Ли Едуардс, председател на фондацията “Мемориал на жертвите на комунизма”. След заупокойната служба слово от името на организациите на репресираните в България ще произнесе проф. Георги Марков, председател на съюза “Истина”, чийто баща е един от десeтките хиляди “безследно изчезнали” след 9. 9. 1944г.
Нека на тази дата пред този паметник на стоте милиона жертви на комунизма забравим нашите вътрешни разпри, да застанем обединени в памет на жертвите и да заклеймим едно зло, последствията от което още тежат над България. На този ден преди 63 години започва мащабно братоубийство, каквото българската история не познава. Нека сложим начало на една традиция и се събираме тук, пред този Паметник, далеч от роден край, вместо пред незнайните им гробове, за да почетем отишлите си без време и в страдания. И нека децата ни да знаят и помнят, за да не преживява нашият народ в бъдеще подобна трагедия.
Бог да прости и да е вечна паметта на невинните жертви на жестокия комунистически експеримент!

Умоляваме всички, които получат тази покана, да известят за панихидата своите близки и приятели. По време на службата ще се упоменат имена на жертви на комунизма. Молим тези, които възнамеряват да присъствуват да съобщат имена на сродници, които да се изредят.
Паметникът е на пресечката на Масачузетс и НюДжърси авеню и G Street, N.W., на два блока от Юниън стейшън с поглед към Капитол хил. Целта на паметника е “Бъдещите поколения да знаят историята на комунистическата тирания”. Паметникът e открит от президента Буш на 12 Юни 2007, деня на 20-та годишнина от знаменитата реч на президента Рейгън пред Берлинската стена :“ Г-н Горбачов, разрушете тази стена!” . Около паметника има удобни места за паркиране.
От организаторите
1 септември 2007
Вашингтон- Ню-Йорк

http://www.de-zorata.de/forum/index.php/topic,12.msg4029.html#msg4029



Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: stoni
Категория: Бизнес
Прочетен: 447169
Постинги: 146
Коментари: 153
Гласове: 1332