Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.06.2010 18:15 - Декларация (proekt)
Автор: stoni Категория: Бизнес   
Прочетен: 3002 Коментари: 5 Гласове:
3

Последна промяна: 04.07.2010 00:08Декларация

image

Истини, видни от самосебеси

Декларация на вярата и надеждата в сърцата и умовете на честния български гражданин от мрежата по целия земен свят.

Когато в хода на човешката история настъпи необходимост, щото една общност да разкъса  оковите си, които са я привързали жестоко, и от всички земни власти да се сдобие с онзи независим и равен статут, на който божиите закони и дават право, благоприличието и уважение към мнението на всички във виртуалността изисква  да се обявят причините, които са  принудили да се проявим.
Ние смятаме, че видни от само себе си са истините: всички хора са създадени  от един Създател, който ги е дарил с някои неотнемаеми права, измежду които правото на живот, на свобода и на стремеж към щастие. И за да гарантират тези права, хората си учредяват управление, което извлича справедливата си власт от съгласието на управляваните. Според нас, щом една форма на управление се окаже пагубна за посочената цел, гражданина има правото да я видоизмени или премахне и да учреди ново управление, поставяйки основите му на такива принципи и организирайки властта му по такъв начин, каквито му се чинят най-подходящи, за да гарантират неговата сигурност и щастие.
Наистина, както би продиктувала разсъдливостта, отдавна установени управления не бива да се видоизменят поради незначителни или преходни причини; и както е показал досегашният опит, човечеството е по-склонно да страда дотогава, докато злините са все още поносими, вместо да ги изправя, унищожавайки системата, на която е привикнало. Но когато един дълъг низ от злоупотреби и грабителства, преследващи неизменно една и съща цел, говорят, че този народ е застрашен да бъде поставен под властта на един абсолютен деспотизъм, то тогава негово право и негово задължение е да отхвърли подобно управление и да си избере новo  на свободната си воля. 
Историята на сегашната ни червена олигархия представлява история на непрестанни противоправни деяния и грабителство, при което пряката цел е да се установи абсолютна тирания над нашите граждани. В доказателство нека запознаем безпристрастния свят с фактите.
Номенклатурата която скрито извърши подмяна на промяната отказа да подпише закони, които са извънредно здравословни и нужни за преминаване към нормалност и нормална държавност. Забранявайки  на своите агенти депутати да прокарват закони от непосредствено и належащо значение, като наредиха на слугите си от ниско ниво да се смятат невалидни, докато не се получи тяхното съгласие; и като обявяваше тези закони за невалидни, изобщо забравяше да си спомни за тях и тяхното изпълнение. Спомнете си целевата игра с комисиите и архивите на ДС, агентите и делата за икономическите фалити. Отказаха да признаят други закони за уреждане въпросите на големи маси от хора репресирани от тоталитарната им система, поставяйки условие, щото тези люде да отстъпят правото си на представителство в Законодателството — право, неоценимо за тях, ала страшно за тираните. Така подмениха нужното възмездие и измамиха отново нацията ни с фасадни реформи.
Неколкократно с помоща на агентите си разпускаше народното ни събрание, защото с мъжествена твърдост малцината оцелели от репресиите им  се противопоставяха на посегателствата  срещу правата на гражданите в опита им за реформи. След поредни избори поставеше отново свои скрити агенти в уж демократични партии и продължително време отказваше да се изберат нови; ето защо, неподатлива на премахване, законодателната власт на много места си бе отвърнала от народа; но държавата в същото време остана  под контрола на външната кагебистка намеса и вътрешни  комунистически фамилни кръгове. Те правеха и правят по настоящем всичко, за да затрудняват  гражданите, като за тази цел се противопоставят на законите  за лустрация и справедливо раздържавяване и овъзмездяване на пострадалите.
Пречат активно през законодателната система да се прочисти и прокарвайки закон за несменяемост в съдебната система я барикадира като рупор срещу нужните промени.Честните съдиите трябваше да разчитат единствено на тяхната воля за своите мандати и за количеството и изплащането на техните заплати.
Олигархията  създаде множество нови служби  а на много просто замени наименованията за да заблуди, че извършването на нужните реформи и назначи у нас тълпи от чиновници да задяват населението и да му ядат хляба.  Така лишиха професионалистите и честните свободни хора от нужните доходи за да си свършат работата и наделеят в конкуренция с мързеливите и послушни лакеии.
Прокарваха и прокарват лобистки закони в лични интереси в нашата търговия с всички части на света. Подменят, присвояват и ограбват със схеми и лъжи националната ни собственост. Присвояват и парите на европейските данъкоплатци с което ни дескридитират съзнателно като неспособни за живот по нормален демократичен модел.
Харчат  данъци без нашето съгласие в скрити непрозрачни сметки. Заробват ни с проекти, които ние трябва да изплащаме с нашите фамилии и внуци а парите да преминават в личните им джобове през личните им мафиотски фирми, които изобщо не плащат данъци.
Лишават ни в много случаи от правото на съд, а в арестите лежат хора без присъди и без основание от месеци и чак години.
Те не се отказаха от престъпната си власт, отказаха покаяние и разкаяние, и отново ни поставят на ръба на разделението с невъзможността да получат опрощение и прошка от хилядите поругани семейства за жертвите и репресиите, терора над тях в продължение на толкова много години.
Отново и отново нахлуват в нашите домове,  нашите градове, брегове, гори, поля, отнемат живота на нашите граждани.
Причина са за обстоятелставата които принудиха милиoн и половина наши граждани за няколко години да напуснат страната ни. Причина са за нейното обезкървяване и прогонване на младите и способни хора.
Време е на това да се сложи край и единствения път, който ни е останал за да върнем настоящото справедливо в реалността е път през виртуалността.
Ето защо, като приемаме мълчаливо необходимостта, ние сме длъжни да обявим своето отделяне и да ги приемаме занапред, както част от изостаналото човечество, за неприятели  от реалността, които трябва да подменим най напред виртуално и в последствие заменим реално.
Ние тук, днес на 4 юли 2010 година, представителите на  Свободната Виртуална Общност от Българи  ,призоваваме Върховния съдия на света да благослови правотата на нашите намерения и в името и по волята на добрите граждани, който изпълват  целия виртуален свят тържествено написваме и обявяваме, че тези Обединенена виртуална общност са и по право трябва да бъдат СВОБОДНИ И НЕЗАВИСИМИ  ВИРТУАЛНИ БЪЛГАРИ; че те се освобождават от всякаква зависимост пред  престъпната им власт и, че всички политически връзки между тях и нискоерархичната  престъпна олигархия са и трябва да бъдат напълно прекъснати; и че като свободни и независими  имаме пълното право, да подписваме съюзи, да установяваме търговски отношения и да вършим всички други деяния и неща, на каквито имат право независимите и свободни хора.
И в подкрепа на настоящата Декларация, като се уповаваме твърдо в подкрепата на божественото провидение, ние взаимно се заклеваме в нашия живот, в нашата съдба и в свещената си чест.  


Тагове:   декларация,


Гласувай:
3
01. boristodorov56 - Да го направим!
19.06.2010 18:23
Да го направим!
цитирай
2. galina1 - Добър ден.
19.06.2010 19:17
Има неща с които съм абсолютно съгласна. Има други за които имам няколко въпвроса:
Цитат: "Така олигархията, номенклатурата и другарите отново нахлувайки в нашите души, ограбиха нашите домове, градовете ни, отнемат живота на нашите граждани." - Въпрос: За кой става дума. И ако е възможно, моля точно наименование и факти за ограбване на домовете.

Цитат: "Олигархическата им върхушка отказа да признае други инициативи за уреждане въпросите на големи маси от граждани, поставяйки условие, щото тези хора да отстъпят правото си – право, неоценимо за тях, ала удобно за висшите ползватели на държавата – Тяхната върхушка, посредством фарсове, унищожава независимия свободен граждански глас." - Въпрос: Наименованието на тази върхушка.

Колкото и да имам отговори на някои зададени от мен въпроси, то при написването на подобен род материал, човек трябва да си служи с точни наименования и каже истината, такавав каквато е тя. Това, че народът е объркан е вярно. Той си мълчи, защото не е наясно или се чуди какво става. Той е пряк свидетел на всичко каквото става, но едва ли е във възможностите му да оправи тоталната деградация и на ценности, които в момента са потъпкани и вече му е чуждо човешкото отношение. Безразличието е превърнало хората в непотребност един за друг, а всеки има нужда от внимание. Не вярвам в божествени провидения. Вярвам в човешката принципност и желание за просперитет. Въпрос е вече каква е истината която владее съзнанието. Колкото обаче и да има допирни точки в различията, е невъзможно да се отсее истината ако тези различия нямат обща основа за приемане на необходимостта за изграждане на съвместно обществено единение. Свободата в политическата философия обозначава състоянието, в което индивидите са способни да действат според тяхната собствена воля, стига да не са под въздействето на автокрация. И как моля "ще прекратите престъпното статукво под всичките му фрми с които се представя пред очте на всеки честен наш съгражданин?" - Нещо не ми е ясно тук.
цитирай
3. stoni - http://www. facebook. com/?sk...
20.06.2010 14:56
http://www.facebook.com/?sk=messages&tid=1411405297951#!/event.php?eid=126232950745938
цитирай
4. анонимен - Привет, "колега"!
05.07.2010 10:57
Общо взето съм съгласен, но имам вякои забележки:

1. Време е да декларираме общи, граждански действия, които да позволят стартирането на процеси, способни да променят РЕАЛНО и ПОСТОЯННО сегашното статукво! Добър пример за това е проектът "Демос", публикуван на joanandreev1.blog.bg/.

2. Виртуалното пространство е много удобно за обмен на информация и това го прави удобно за обединяване на съмишленици, обединяване на позициите им и за теоретична подготовка за практично стартиране на проект, като "Демос"!
Настоящото статукво няма как да бъде застрашено от виртуално общество, което няма ясен потенциал за излизане от виртуалността и за практическо разрастване и мощно действие!

3. Като граждани ние нямаме право да загърбваме законите, но имаме правото и засължението да установим ЕФЕКТИВЕН и ПОСТОЯНЕН контрол, като общество, над случващото се в страната страната! И проектът "Демос" дава ясна и практически приложима визия в това отношени.

Така, че големият въпрос сега е дали ще се чуем и подкрепим, в името на една свещенна кауза или всеки от нас ще си мърмори нещо във виртуалното пространство, без това да води до никакви практични ползи за хората!?
цитирай
5. анонимен - Стамен Калчев
12.07.2010 21:37
давай всички заедно
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: stoni
Категория: Бизнес
Прочетен: 342481
Постинги: 146
Коментари: 153
Гласове: 1330