Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.10.2009 22:48 - СЪВЕТ ЗА Г-Н КРАСИМИР КАРАКАЧАНОВ
Автор: stoni Категория: Бизнес   
Прочетен: 2638 Коментари: 1 Гласове:
1



Известният родолюбец, работник за Македония и Горна България и спомоществувател д-р Иван Гаджев ми изпрати, както и на неколцина други свои кореспонденти, следното открито писмо, което той моли да се оповести и популяризира колкото може повече преди конгреса на "ВМРО" на 17 октомври.

Писъмцето е забележително в много отношения.




СЪВЕТ ЗА Г-Н КРАСИМИР КАРАКАЧАНОВ
Г-н  Каракачанов, ние не сме се виждали и не се познаваме. През ноември 2005 г. вие ми се обадихте по телефона, и ме поканихте да се запознаем и да пием по едно кафе заедно. Повод  за тази среща беше във връзка с награждаването ми за будител на годината от ВМРО – Гоце Делчев няколко дена преди това. Срещата не се състоя понеже аз бях зает с мои проекти, които трябваше да бъдат завършени на време. Понеже нито сме се виждали, нито сме разменяли някакви мнения по теми от, които може би Вие се интересувате, аз нямам лични впечатления от Вас. Това, което знам за Вас се основава на разговорите ми с хора, които Ви познават и  които са ми обяснили Вашият „актив“ в политиката и особено за въвеждането Ви във ВМРО, организация поради която моя баща бе убит от комунистите заради активното му участие в нея.

Аз не мога да си обясня причините, които са Ви накарали само на 20-годишна възраст да се включите в тази македонска революционна организация, за която са загинали стотици хиляди македонски патриоти и революционери още от 1893 г. Вие нямате и микронна връзка по име, семейни корени или симпатии към тази организация.

Доколкото разбирам от огромното количество архивни материали в мое притежание Вие, заедно с шепа млади „историци“ сте били въведени в ново-възстановената ВМРО с помощта на Пенчо Кубадински с определена цел. Кубадински фигуративно казано ви е насадил, във ВМРО както кукувиците снасят яйцата си в чужди птичи гнезда. От тези насадени яйца в гнездото на ВМРО на ул. „Пиротска“ № 5 са се излюпили млади орлета, които много бързо станаха орли-лешояди. Тези орли-лешояди са се оказали и опасни птици за старите членове на ВМРО, като Христо Матов, Иван Татарчев и пр., които без свян и колебание сте успяли да отстраните от ръководството на ВМРО като ги подменихте с други млади орлета-лешояди вече внедрени в гнездото на ВМРО.

Много лесно успяхте да се справите със старите активисти на ВМРО. Някои от тях бяха пуснати от затвори и трудово възпитателни общежития, където до известна степен са били разбити духовно и смелостта им унищожен под опитните служители  на Д.С., достойни ученици и на „всемогъщата“ КГБ. Тези стари членове на истинската ВМРО не са имали  куража да се противопоставят на подкрепените от хора, като Пенчо Кубадински, и са се примирили, „че майка Македония други ке роди които ке я освободят“, както се казва в македонските народни песни.

Г-н Каракачанов, Вие и понятие си нямате колко щастлив млад човек сте се оказали до сега. В миналото, от 1893-1934 г., ВМРО е наказвала такива като Вас за нарушаване на дисциплината и моралните закони на ВМРО с различни наказания. Започвало се с известната формула 19 плюс 6. Това означавало 25 дренови тояги на гол задник, докато задника на нарушителя заприлича на втасал домашен хляб. За финансови нарушения спрямо имуществата на ВМРО са се давали наказания със счупване на крака, ръце и пр. А за по-сериозни нарушения на устава и моралният кодекс на организацията, нарушителите са били окачвани на телефонни стълбове с главата надолу. Това е започвало в началото на вечерта, а на сутринта от устата на наказаните нарушители е започвало да тече на земята една кафява воняща течност. Тогава случайни, или нарочно изпратени, фотографи са снимали ужасяващата гледка за да изпратят снимки на близките на провинените като предупреждение какво става с нарушителите на моралната етика на ВМРО.

Аз лично не одобрявам такива жестоки наказания от онова време. Но дори и в днешни дни такива наказания все още се дават в арабските страни, където за кражби отсичат ръцете на крадеца. За морални нарушения, пребиват нарушителите с камъни и пр. и пр., жестоки наказания за предателите. ВМРО е правела  подобни  неща  понеже е била революционна организация без свои затвори в които да изпраща предателите. Така, че днешната възстановена ВМРО на която Вие сте станали председател, вече близо 20 години, не е истинската ВМРО, независимо от същата абревиатура. Симеон Сакскобурготски казва: „От ВМРО приемам само „О“ – организация. Не разбирам в ХХІ век нито вътрешна, нито македонска, нито революционна”. Вие сте превърнали ВМРО във ваша частна, лична фондация от която прибирате по 3 милион лева годишно. Ако ново-възстановената ВМРО имаше нещо от бившата революционна организация Вие до сега трябваше да се люлеете на някой стълб или дърво срещу сградата на ул. „Пиротска“ № 5, която е строена със стотинките събирани от привържениците и членовете на истинската ВМРО.

Тази сграда сте превърнал в танцувален салон и други подобни. До днес, наемите от този и други имоти в България, са влизали във Вашия джоб с мълчаливото съгласие на всички правителства след 10 ноември 1989 г. На 5 юли 2009 г. в България беше избрано ново, съвсем различно правителство в което Вие не успяхте да влезете като народен представител дори от Русе, собственото ви родно място, защото на истинските български патриоти им омръзна да ви гледат и да слушат езуитските ви речи и изяви.
Това, което вие вършите през последните 20 години със тези имоти не може да се нарича просто кражба защото е по-скоро чисто мародерство. Мародерство е кражба от патриотите и революционерите загинали в борбите за освобождението на Македония. Според историята на ВМРО за извършено мародерство е имало специални наказания, някой от които вече съм споменавал. Затова именно аз Ви считам за един много късметлия млад човек избегнал до сега заслуженото наказание според моралните писани или неписани закони на истинската ВМРО.

Г-н Каракачанов, осмелявам се да ви дам един съвет. Знайте, че загиналите бойци под знамето на ВМРО, между които и моят баща, преминаха в царството на сенките. Аз често сънувам някои от тези хора и знам, че те са винаги около нас. Искам да ви посъветвам, че тези сенки от отвъдното понякога въздействат на техните наследници с препоръки и съвети. Ще бъде ужасно ако някой се вслуша в техните съвети от отвъдното и ги из¬пълни. Ще бъде ужасно ако някой фотограф или журналист направи снимка на висящия Красимир Каракачанов закачен на някоя стълб, както е било по времето 1893-1934 г., и тези ужасяващи снимки да попаднат в ръцете на Ваши близки. Повярвайте ми аз не желая нищо от теоретически споделеното тук да се случи, понеже Вие сте един млад, симпатичен човек, който не заслужава такава жестока съдба, независимо от внушенията от страна на сенките от отвъдното.

Смея да Ви посъветвам, че във ваш интерес е да се разграничите от това, което сте направили през последните 20 години с недвижимото имущество на ВМРО в София, Варна, Пловдив, Банско, Гоце Делчев и пр. и пр. Веднъж направили това да потърсите прошка от живите и от сенките от отвъдното, и ако го направите сърдечно, вероятно ще получите и тяхната прошка за направените от Вас нарушения на моралните закони на ВМРО.

Вашите престъпления надминават кражбите от имуществата на ВМРО. Вашите престъпления надминават и мародерствата използвайки парите оставени за ВМРО от загиналите герои на Македония. Вие надминахте всички възможни прегрешения и даже извършихте национално предателство към България. С мръсните си ръце и нечестивите си помисли вие развявахте свещеното знаме на ВМРО и го продавахте на множество политическите партии през последните 20 години. Партии които нямат нищо общо с идеологията и целите на ВМРО. Вие доказахте, че ВМРО за вас е нищо друго освен вещ, която можете да предлагате на всяка партия и коалиция, която може да ви вкара в парламента и да ви донесе власт и финансови печалби.
Вие сменяхте името на тази организация и накрая направихте частна фондация в която включихте имоти за да ползвате приходите за свои нужди. И най-непростимото – вие направихте ВМРО политическа партия, което още в далечното минало се избягваше от Христо Апостолов Матов, Тодор Александров и другите ръководители на организацията, които истински обичаха и уважаваха ВМРО. Вие изложихте, с вашите стремежи да се покажете като важен политик, и направихте тази силна на времето национална революционна организация за смях и подигравки на минали врагове и за срам на нейните истински симпатизанти и поддръжници.

В очакване на следващият конгрес на ВМРО много се надявам че днешните членове и съмишленици на тази народна, патриотична организация ще ви покажат задната врата, а новата власт и прокуратурата ще се занимая с вашите финансови престъпления с имуществата на ВМРО.

Г-н Каракачанов не се тревожете какво ще стане с ВМРО и по-специално с вашата „фондация“. Тази организация има зад гърба си над 100-годишна история. ВМРО ще преуспява дори повече без Вас. Но за да ви успокоя ето какво мисля, че ще стане:

Ако все пак си позволим донкихотовски да помечтаем как най-ползотворно би могло да се усвояват приходите на фондацията ВМРО, защо то да не се предостави на специално създаден  комитет, нямащ нищо общо с дейността на онзи, който някога наричаха „славянски“. Той би могъл да е просто „КОМИТЕТ ЗА МАКЕДОНИЯ“.  Излишно е да споменаваме, че отмря времето за някогашни претенции и националистически лозунги. Новият патриотичен институт ще се постави в услуга, както на потомците на някогашните членове на Щипското, Охридското, Кукушкото и прочее братства, така и на тези от Пиринския край, чиито деди са отдали живота си на македонската освободителна борба, да ги приобщи към историческата памет за македонската земя,  без  претенции  за „наше“ и „ваше“.  

В този ред на мисли би могло да се помисли за:

- възстановяване на Македонския етнографски музей, чиито експонати някога с лека ръка бяха подарени на Скопие
- дом за самотни потомци на известни македонски родове
- стипендии за даровити деца
- почивен дом в гр. Банско за подрастващите с белодробни или други заболявания
- Македонски клуб за съвместни инициативи с братята ни от Вардарска и Егейска Македония в духа на принципите за обединена Европа
- и пр., и пр...

„ВСИЧКО ЗА ДРУГИТЕ, НИЩО ЗА НАС!“

Как трогателно наивно звучи днес лозунгът, с който идеалистът Христо Апостолов Матов е кръщавал в македонската освободителна борба младежите-патриоти от Стария край...

За историята ни сигурно няма особено значение, че сред хилядите достойни българи – патриоти и идеалисти, са се срещали и предатели, и продажни политици, и „лидери с позорна слава“.  Прахът на времето все някога ще покрие в забрава имената им. Но и в обединена Европа ще остане шокиращият факт, че някога в горда Пиринска Македония, с такава славна история брат е убивал брата и все в името на Македония и освобождението й. Ще остане и горчивият спомен, че много от ръководителите на македонските борби действително са имали потенциал за водачи и лидери, но злите духове са ги тласнали в погрешна посока.

Г-н Каракачанов, една китайска поговорка казва: „Ако хиляда пръста на хора се насочат към вас с обвинения, то вие ще умрете дори да се радвате и на най-добро здраве.“ Помислете си добре г-н Каракачанов и може би провидението някак си ще се смили над вас. Все още сте твърде млад за умиране по този начин.

Надявам се г-н Каракачанов, че ще обмислите моят съвет и препоръки към вас за да продължите живота си и да се наслаждавате на семейството си. Последното което моят баща, Секретар-касиера на Околийския комитет на ВМРО в гр. Неврокоп (дн. Гоце Делчев) от 1924-1934 г., не можа да направи. Той бе убит на 5 октомври 1944 г. на възраст 42 години.

Със съвет но без всякакво уважение,



д-р Иван Илиев Гаджев

http://www.de-zorata.de/forum/index.php/topic,5.0/topicseen.html
 


Тагове:   съвет,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Варна
15.10.2009 06:26
Здравейте,
Предайте на д-р Гаджев че имота на ВМРО във Варна няма нищо общо с ВМРО-БНД и К.Каракачанов.
За македонския дом нека да се обръща към лицето Генади Генадиев или към адвокатската кантора на Борислав Ралчев.
PETER
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: stoni
Категория: Бизнес
Прочетен: 446539
Постинги: 146
Коментари: 153
Гласове: 1332