Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.12.2008 04:32 - Декларация за независим алтрнативен полицейски синдикат
Автор: stoni Категория: Бизнес   
Прочетен: 4134 Коментари: 5 Гласове:
0

Последна промяна: 10.12.2008 04:34


NAPS

Истини, видни от самосебеси

Декларация на вярата и надеждата в сърцата и умовете на честния Български полицай
Когато в хода на полицейския ни живот настъпи необходимост, щото един полицай да разкъса оковите на страха си, които са го привързвали към мълчанието, и от всички тайни власти да се сдобие с онзи независим и равен статут с всички останали професионалисти, на който природните и божиите закони му дават право, благоприличното уважение към мнението на гражданите изисква той да обяви причините, които са го принудили да се самосъздаде. Смятам, че видни от само себе си са истините: всеки полицай е държавен служител, а неговия народ го е дарил с някои неотнемаеми права, измежду които правото на живот, на свобода и на стремеж към щастие. И за да гарантирам тези права, си учредява независимо представителство, което извлича справедливата си власт от съгласието да го представлява. Според него, щом една форма на представителство се окаже пагубна за поставената цел, имаме правото да я видоизменя или премахнем и да учредим ново такова, поставяйки основите му на такива принципи и организирайки правата му по такъв начин, каквито ми се чини най-подходящи, за да ни гарантират сигурност и щастие. Наистина, както би продиктувала разсъдливостта, отдавна установени синдикати не бива да се видоизменят поради незначителни или преходни причини; и както е показал досегашният опит, сме по-склонен да страдаме дотогава, докато злините са все още поносими, вместо да ги изправя, унищожавайки системата, на която е привикнало. Но когато един дълъг низ от грешки, конформизъм и мълчание, преследващи неизменно една и съща цел, говорят, че сме застрашени да бъдем поставени под представителството на едно неспособно тяло, то тогава наше право и наше задължение е да отхвърля подобно представителство и да си избере нови такива на своята бъдеща сигурност. Така търпеливо понасяха това и нашите близки и такава е сега необходимостта, която ги принуждава да изменят настоящия синдикат. Историята на сегашнате представлява история на непрестанни противоправни дейния и бездействия, при което пряката цел е да се установи абсолютна тирания над семествата ни. Доказателства всички имаме.
Тези хора подписваха, които са извънредно вредни за здравето и семействата ни. Те забраниха на своите членове да мислят от всичко и всякакво значение, като наредбите им по вертикала чакаха да се получи съгласие от най висшестоящия сред тях; и като обявяваше тезинаредби, изобщо забравяше да си спомни за тях. Синдикалната върхушка отказа да признае други инициативи за уреждане въпросите на големи маси от служители полицаи, поставяйки условие, щото тези хора да отстъпят правото си на законодателни предложения – право, неоценимо за тях, ала удобно за висшите ползватели на системата.
– Тяхната върхушка, посредством фарсове, унищожаваха независимия свободен полицейски глас.

- За лишаването ни в много случаи от правото на съд с граждански процес.

– Така каскетаджиите нахлуха в нашите души, ограбиха нашите домове, градовете ни, отнемаха живота на нашите граждани.

– Посреща огромни дела от чужди интереси, за да довършат делата, опустошение и беднотия, зависимост вече с такава жестокост и перфидност, каквито едва ли ще се намерят и в най-варварските векове, абсолютно недостойни за названието полицаи на една нормална държава.

– Тe принуждаваxa нашите сънародници, да пият от мъка, да обръщат оръжието си против своята страна, да стават палачи на своите другари и братя или да падат от тяхната ръка.


Ето защо ние, представителите на полицейските среди*, призоваваме върховния съдия на света да благослови правотата на нашите намерения и в името и по волята на добрия народ, който населява нашите земи, тържествено написваме и обявяваме, че тези Обединени полицаи са и по право трябва да бъдат със СВОБОДНИ НЕЗАВИСИМИ СИНДИКАТИ, че те се освобождават от всякаква зависимост пред управляващите ги и всички политически връзки между тях и държавата България трябва да бъдат наново преразгледани и подписани.

И в подкрепа на настоящата Декларация, като се уповаваме твърдо в подкрепата на божественото провидение, ние взаимно се заклеваме в нашия живот, в нашата съдба и в свещената си полицейска чест.
_________________



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. stoni - Купете си цигари без филтър
12.12.2008 15:51
:))
цитирай
2. анонимен - Подкрепям честните професионалисти полицаи
13.12.2008 11:25
Освободете се от псевдосиндикалисти като Емо Рашев. Не чакайте отгоре да махнат корумпираните сред вас -- изолирайте ги вие. Нека вашият esprit de corps да не ги допуска да мърсят униформата -- и народът ще ви подкрепи!
цитирай
3. karina55 - Браво момчета !
15.12.2008 14:19
повече мъже трябват на тази страна :)))
цитирай
4. анонимен - здрасти и от мен
16.12.2008 17:20
чувам нещо за 21-12-2008 година на същото място и час. Нещо подобно има ли ?
цитирай
5. stoni - Otgovor ot tuk
16.12.2008 21:41
http://www.de-zorata.de/forum/index.php/topic,748.msg18849.html#msg18849
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: stoni
Категория: Бизнес
Прочетен: 445386
Постинги: 146
Коментари: 153
Гласове: 1332